Zoete aardappels wassen

Op grote schaal zoete aardappels wassen? Daar kan MCR Machinery u bij helpen. We zijn gespecialiseerd in de ontwikkeling en realisatie van uiteenlopende machines voor de voedselverwerkende industrie. Een complete productielijn om zoete aardappels te wassen en te drogen behoort dan ook zeker tot de mogelijkheden. In ons productoverzicht ziet u welke apparatuur wij allemaal kunnen leveren. En wilt u een machine op maat laten bouwen? Neem gerust contact op, dan gaan wij voor u aan de slag. Wij kunnen machines en waslijnen ook uitvoeren met de revolutionaire Undine wastechniek

 

Zoete aardappels wassen met trommelwasser

Voor het wassen van knolgewassen, zoals de zoete aardappel, maken veel van onze klanten gebruik van de trommelwasser, ook wel drum washer genoemd. Het mooie is dat uw zoete aardappels (bataat) tijdens het wassen niet beschadigen, want wij garanderen de beste kwaliteit producten wanneer u ze met onze trommelwasser wast. We vertellen u graag hoe onze drum washer in z'n werk gaat. U kunt de werking vergelijken met een cementmolen, maar dan met gaatjes in de wanden. In deze trommel komt een laag water te staan, waarna u de zoete aardappels (of andere knolgewassen, zoals aardappels, wortels of pastinaak) toevoegt. Het roteren van de trommelwasser zorgt voor wrijving, waardoor de zoete aardappels elkaar als het ware wassen. Het water wordt met het vuil via de gaatjes in de wanden afgevoerd.

 

Zoete aardappels wassen en drogen

Na het wassen van de zoete aardappels, is het ook belangrijk om ze te drogen. MCR Machinery heeft hiervoor de roller dryer ontwikkeld, wellicht beter bekend als lappendroger, rollendroger of viltdroger. De natte gewassen worden over een lopende band getransporteerd, die zijn voorzien van rollers met vilt. Deze rollers nemen het vocht van de zoete aardappels op. Met behulp van een drukrol aan de onderzijde van de roller dryer wordt het water vervolgens weer uit de lappen gewrongen, zodat het vilt niet verzadigd raakt. 

Complete waslijn bestellen bij MCR Machinery

U kunt er natuurlijk voor kiezen om de trommelwasser en lappendroger los te bestellen en zelf met elkaar te verbinden. Bij MCR Machinery kunt u ook kiezen voor een complete waslijn. Deze noemen we op onze website de pompoenwaslijn. De pompoenwaslijn is ook uitstekend te gebruiken om knolgewassen zoals zoete aardappels te wassen en te drogen. MCR Machinery kan een was- en drooglijn ook voor u op maat ontwikkelen. Neem gerust contact op voor meer informatie.

 

Vragen? Bel of mail MCR Machinery gerust

Heeft u vragen over onze mogelijkheden om zoete aardappels te wassen en/of te drogen? Of wilt u meer weten over de andere producten uit ons assortiment waaronder de rvs kistenkantelaar, viltdrogervijzels, drum washer, trommelwassertransportschroef of pompoenwaslijn? Zelfs wanneer u een machine zoekt die niet op onze website staat, kunt u contact opnemen. De kans is groot dat we u van dienst kunnen zijn. U kunt bellen naar 0527-205900 of een e-mail sturen naar info@mcrmachinery.nl.

 

 

Bekijk hier ons totale aanbod