Zoete aardappels wassen

Op grote schaal zoete aardappels wassen? Daar kunnen wij van MCR Machinery u bij helpen. We zijn immers gespecialiseerd in de ontwikkeling en realisatie van uiteenlopende machines voor de voedselverwerkende industrie. Een complete productielijn om zoete aardappels wassen en te drogen behoort dan ook zeker tot de mogelijkheden. In ons productoverzicht ziet u welke apparatuur wij allemaal kunnen leveren. En wilt u een machine op maat laten bouwen? Neem gerust contact op, dan gaan wij voor u aan de slag.

 

Bekijk ons aanbod

 

Zoete aardappels wassen met trommelwasser

Voor het wassen van knolgewassen, zoals de zoete aardappel, wordt doorgaans gebruikgemaakt van de trommelwasser, ook wel drum washer genoemd. Kenmerkend hiervoor is dat uw zoete aardappels (bataat) tijdens het wassen niet beschadigd zullen raken. Zo garandeert wassen met onze trommelwasser de beste kwaliteit producten, waarmee u uw klanten een plezier doet. Hoe gaat zo’n apparaat dan precies in zijn werk? Wel, u kunt de werking vergelijken met een cementmolen, maar dan met gaatjes in de wanden. Hier komt een laag water in te staan, waarna de zoete aardappels (of andere knolgewassen, zoals aardappels, wortels of pastinaak) worden toegevoegd. Door het roteren van de trommelwasser ontstaat er wrijving, waardoor de zoete aardappels elkaar als het ware wassen. Het vuil wordt door het water via de gaatjes afgevoerd.

 

Zoete aardappels wassen en drogen

Nadat u de zoete aardappels gewassen heeft, dienen ze vanzelfsprekend ook gedroogd te worden. Hiervoor hebben wij de zogeheten roller dryer beschikbaar, wellicht beter bekend als lappendroger of viltdroger. De natte gewassen worden over een lopende band getransporteerd. De rollers zijn daarbij voorzien van vilt, waardoor ze het vocht van de zoete aardappels opnemen. Met behulp van een drukrol aan de onderzijde wordt het water vervolgens weer uit de lappen gewrongen, zodat het vilt niet verzadigd raakt. 

Complete waslijn bestellen bij MCR Machinery

U kunt er natuurlijk voor kiezen om de trommelwasser en lappendroger los te bestellen en zelf met elkaar te verbinden. Er is echter ook de optie om te kiezen voor een complete waslijn. Deze noemen we op onze site de pompoenwaslijn, maar is ook uitstekend te gebruiken om knolgewassen zoals zoete aardappels te wassen en drogen. Indien gewenst kunnen we ook een waslijn voor u op maat ontwikkelen. Wilt u meer weten? Vul dan ons ''bel mij terug'' formulier in. Wij nemen dan contact met u op.

 

Vragen? Bel of mail ons gerust

Heeft u vragen over onze mogelijkheden om zoete aardappels te wassen? Of een ander product uit ons assortiment waaronder de RVS kistenkantelaar, viltdrogervijzels, drum washer, trommelwassertransportschroef of pompoenwaslijn? Of bent u op zoek naar een machine die u niet op onze website tegenkomt? Neem dan gerust contact met ons op en de kans is groot dat we u van dienst kunnen zijn. U kunt bellen naar 0527-205900 of een e-mail sturen naar info@mcrmachinery.nl.