Over MCR Machinery

Onze visie

Schone groenten en fruit voor iedereen!  

 

Onze missie

Het bedenken en produceren van oplossingen om aardappelen, groenten en fruit optimaal te reinigen. Waarbij we voedselverspilling tegengaan en zo behoedzaam mogelijk omgaan met het meest kostbare element op onze planeet: water. 

 

Over MCR Machinery

Geboren met twee rechterhanden en opgegroeid als zoon van een groentehandelaar. Daarnaast gezegend met een flinke dosis ondernemerszin. Achteraf gezien, is het niet verwonderlijk dat Jan Pieter Reijnoudt vroeg of laat met een eigen onderneming zou starten. Dat is MCR Machinery in de Noordoostpolder geworden.

 

In 2007 begint Jan Pieter zijn onderneming als reparatie- en constructiebedrijf voor aardappel- en groenteverwerkers. Hij geeft zijn bedrijf de naam MCR Machinery, Machine Constructie Reijnoudt. 

Eigenwijs als hij is, bedenkt Jan Pieter manieren om bestaande machines sneller en effectiever te laten werken. Het duurt dan ook niet lang voordat de eerste klanten hem vragen om ook nieuwe machines te ontwerpen en te bouwen. Dit wordt een succes en MCR Machinery ontwikkelt zich steeds meer tot machinefabriek.

Maatwerk machines voor de voedselverwerkende industrie

MCR Machinery krijgt steeds vaker vraag naar machines voor de voedselverwerkende industrie en al snel kan Jan Pieter de opdrachten niet meer in zijn eentje realiseren. Inmiddels werkt een team van enthousiaste mensen bij MCR om de opdrachtgevers te voorzien van degelijke machines die veel gemak bieden op het gebied van gebruik, reiniging en onderhoud. Tegenwoordig kunnen de letters MCR daarom ook worden uitgelegd als Maximaal Constant Rendement. Het aanbod aan producten kunnen wij aanpassen naar uw specifieke wensen, maatwerk dus. Ons motto is: MCR Machinery maakt het onmogelijke voor u mogelijk, zodat u kunt doen waar u goed in bent. Neem gerust contact met ons op om uw wensen te bespreken.

 

Onze USP's

Product:

  • Ongeëvenaarde reiniging van aardappelen, groenten en fruit.
  • Geen productbeschadiging door het reinigen.
  • Een voedselveilig product door de reiniging tot diep in de poriën. 
  • Bewezen langere houdbaarheid van het gewassen product. 
  • Een brandschoon en aantrekkelijk ogend product. 

Water:

  • Grote waterbesparing tot 58% tijdens het wasproces. 
  • Filtering en hergebruik van waswater zonder gebruik van chemische toevoegingen.
  • CIP cleaning: ons wassysteem is geschikt voor zowel de reiniging van het product als de machine. 

 

Jan Pieter Reijnoudt
Eigenaar
Kim van Heerde
Administratie
Jurgen Visser
Chef Werkplaats / Inkoop
Niek van der Vlies
Sales / Engineer
Onno Spaargaren
Inkoop / werkvoorbereiding
Nils Krechting
Hoofd Engineering
Remko den Ouden
Sales Engineer
Anco Dingemanse
Monteur
Damiën Oedzes
Monteur
Niels Pipping
Monteur