MCR Machinery en Undine reinigingstechniek

MCR Machinery maakt gebruik van de revolutionaire Undine® reinigingstechniek van IWC, Innovative Water Concepts. Het Undine® concept is eenvoudig, het effect is enorm. Water en lucht worden onder druk gemengd in de Undine mengkamer. Het resultaat is een uitmuntende reinigingsmethode met een extreem laag waterverbruik. Met Undine® verbetert u dus niet alleen de hygiëne. U bespaart ook nog eens tot 50% op uw water- en energieverbruik en fors op uw arbeidskosten.

Ook bij het snijden en koelen van voedingsproducten, zoals aardappelen, wortels, paprika’s, meloenen, pompoenen, appels en andere soorten groente en fruit kunt u de unieke Undine® reinigingstechniek inzetten. Bij snijden komt warmte vrij. Het koelen en tegelijkertijd reinigen van de snijvlakken van het gesneden product komt ten goede aan de houdbaarheid.

 

Voordelen van de Undine reinigingstechniek

  • Diepe reiniging van voedingsproducten
  • Waterbesparende manier van reinigen
  • Zorgt voor langere houdbaarheid, THT, gewassen product
  • Minder productieverlies
  • Bespaart menselijke arbeid
  • Geen productbeschadiging

 

Grondige reiniging en besparing op water, geld en tijd

Een waslijn waarin de Undine® reinigingstechniek is verwerkt, heeft veel voordelen. Undine bespaart op water en dus op geld. Ook scheelt het arbeid. Bij het reinigen van pompoenen en meloenen hoeft u bijvoorbeeld veel minder menselijke arbeid in te zetten om ze te reinigen. Dit geldt ook voor paprika’s. Ondanks de problemen met luis in paprika’s kunt u met de Undine® reinigingstechniek een vrijwel luisvrij product aan de retail leveren, zonder dat het u veel inspanning en geld kost.

Bij MCR Machinery ontwikkelen we veel waslijnen voor uiteenlopende agrarische en tuinbouwproducten. Wij denken graag met u mee hoe wij de Undine reinigingstechniek in uw waslijn kunnen verwerken. Wij zijn gespecialiseerd in maatwerk. Daarom kunnen wij de Undine® reinigingstechniek ook in uw bestaande waslijn inbouwen. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.