Viltdroger

Het is niet niks om bol- en knolgewassen te produceren en te verwerken. Velen weten niet wat er bij het proces komt kijken. Het is een lang en langzaam proces, maar met veel voldoening. Voor de heerlijke en gezonde producten die eruit voortkomen zullen velen u dankbaar zijn. Maar er zit natuurlijk een heel proces achter. Om de bol- en knolgewassen goed gezond en schoon te houden, komt een viltdroger goed van pas.

 

Wat kan er allemaal in een viltdroger?

Een viltdroger is net zoals een lappendroger. Hier kunnen bol- en knolgewassen in. Denk dus aan diverse bolgewassen, zoals uien en zoete aardappelen, en ook knolgewassen, zoals aardappelen en kalebassen. Er kan dus van alles in!

 

Waar is de viltdroger voor bedoeld?

Het uiteindelijke doel van de machine is dat de gewassen goed worden schoongemaakt en gedroogd. Deze gewassen komen natuurlijk net uit de grond en zijn afgespoeld. Ze zijn daarna dus nog wel vochtig, en van dat vocht moeten we af zien te komen! Daarbij komt dus de viltdroger om de hoek kijken.

 

Hoe werkt de viltdroger?

Een viltdroger ziet eruit als een ingewikkelde machine, en hij kan heel veel, dat is zeker, maar het proces erachter is makkelijk uit te leggen. Nadat de bol- en knolgewassen zijn schoongemaakt, komen ze op de viltdroger terecht om van het overige vocht af te komen. De machine heeft viltrollen. Deze maken de producten droog. Deze viltrollen worden op hun beurt weer drooggehouden door uitdrukrollen die onder de viltrollen zitten. De uitdrukrollen worden onder druk gehouden. De drukkracht zorgt ervoor dat de viltrollen droog worden. Schrapers halen weer het water uit de uitdrukrollen. Zo ingewikkeld is het dus nog niet!

 

Bekijk nu de viltdroger bij MCR Machinery

Wij bij MCR Machinery hebben vele verschillende machines die u kunnen helpen bij uw processen. Van trommelwassers tot bigbagvullers, wij hebben het allemaal voor u in ons assortiment. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en wilt u graag meer weten over de viltdroger of onze andere producten? Neem dan contact met ons op. Dit kan door te mailen naar info@mcrmachinery.nl of te bellen naar 0527-20 59 00. Geef ons een seintje!

 

 

Bekijk hier ons totale aanbod