Vijzels

Bent u op zoek naar vijzels? MCR Machinery uit Marknesse (Flevoland) maakt rvs vijzels op maat voor transport van voedingsmiddelen. Andere termen voor vijzels zijn transportvijzels of wormschroeven. Vroeger werden ze ingezet om water in molens eenvoudig omhoog te brengen. Tegenwoordig worden vijzelfs voor gebruikt voor het diagonaal en verticaal vervoeren van bulk- en stortgoederen in de voedingsindustrie, chemie en afvalverwerking. De vijzel heeft als doel de productstroom zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Heeft u een rvs transportvijzel (of wormschroef) nodig? Op deze pagina vertellen wij u meer over de mogelijkheden die MCR Machinery u biedt.

Wat is een vijzel precies?

Een vijzel staat bekend onder veel verschillende namen, zoals transportvijzel, transportschroef, waterschroef, wormschroef, opvoerschroef of een vijzelpomp. Het mechanisme werd ooit bedacht door de Griekse ingenieur Archimedes en wordt daarom ook wel de schroef van Archimedes genoemd. De vijzel bestaat uit een buis met daarin een roterende, spiraalvormige schroef. Door de roterende bewegingen en de spiraalvorm worden vloeistoffen en andere materialen van onderaf naar boven gestuwd. Ook voor transport in de tegenovergestelde richting kan de transportvijzel een uitkomst zijn.

 

Overigens slaat het begrip vijzel officieel alleen op de roterende schroef. In combinatie met een buis daaromheen spreken we eigenlijk van een tonmolen. De ‘traditionele’ vijzel is specifiek bedoeld voor het transport van water. Bij MCR Machinery kunt u ook terecht voor het maken van transportvijzels voor het verplaatsen van vaste stoffen. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Rvs transportvijzels op maat

Wilt u op een snelle, veilige en hygiënische manier bulk- en stortgoederen transporteren? MCR Machinery is gespecialiseerd in het produceren van rvs transportvijzels. Indien gewenst bouwen wij voor u een vijzel op maat. Daarbij speelt gemak in gebruik, reiniging en onderhoud een belangrijke rol, een must in de voedselverwerkende industrie vanwege de steeds hogere eisen aan bijvoorbeeld hygiëne en veiligheid. MCR Machinery denkt ook op dit gebied graag met u mee!

Onderhoud en reparatie van vijzels

Door uw vijzels goed te onderhouden, verlengt u de levensduur van uw vijzels. Kunt u daar wel wat hulp bij gebruiken? De monteurs van MCR Machinery kunnen uw transportvijzels regelmatig een onderhoudsbeurt geven. Naast ontwikkeling en onderhoud van vijzels kan MCR Machinery transportvijzels ook repareren.

Unieke oplossingen

MCR Machinery is niet alleen gespecialiseerd in het ontwikkelen van transportvijzels. Wij ontwerpen en bouwen uiteenlopende machines en verwerkingslijnen voor het wassen, snijden, polijsten, sorteren, verpakken en transporteren van groente en fruit. Op onze website vindt u een overzicht van onze producten, waaronder de rvs kistenkantelaardrum washer, viltdrogerlappendrogertrommelwassertransportschroef en pompoenwaslijn. Ook hebben wij machines om uw zoete aardappels te wassen, ook wel bataat wassen genoemd. Bij al onze producten kunnen wij maatwerk leveren. Door producten op maat te fabriceren, kan MCR Machinery iedereen een geschikte oplossing bieden. MCR Machinery heeft ook een aanbod in gebruikte machines. Bekijk online onze occasions.

Het gebruik van vijzels

Ttransportvijzels zijn uiteraard ook buiten de voedingsindustrie toepasbaar, zoals in waterzuiveringsinstallaties, waar het water van beneden naar boven verplaatst moet worden. Zeker voor het verplaatsen van vloeibare stoffen zijn vijzels ideaal. Ze voorkomen namelijk dat de vloeistof als gevolg van de zwaartekracht weer omlaag vloeit. Vanzelfsprekend bepaalt de dichtheid van het te verplaatsen materiaal de vorm en opbouw van een vijzel. Daarom maakt MCR Machinery elke transportvijzel op maat.

De juiste vijzel

Wat uw wensen ook zijn, bij MCR Machinery vindt u altijd de juiste transportvijzel. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op. Wij helpen u graag verder.

 

 

Bekijk hier ons totale aanbod