Trommelwasser

Voor wie op zoek is naar een snelle en efficiënte manier voor het wassen van aardappelen en knolgewassen, biedt de trommelwasser uitkomst. Een trommelwasser van MCR Machinery is bovendien het ideale hulpmiddel voor het reinigen van dit soort producten, omdat daarmee beschadigingen worden voorkomen. De werking van onze trommelwasser is volledig af te stellen op uw wensen. Daarmee kunt u zowel grote als kleine partijen gewassen eenvoudig en snel wassen zonder daarbij water te verspillen. Lees hieronder meer over onze innovatieve trommelwassers of neem meteen contact op! 

 

Hoe werkt een trommelwasser?

Met behulp van een trommelwasser wassen gewassen zich als het ware zelf. U kunt de trommelwasser inzetten voor gewassen als aardappelen, wortelen en pastinaak. Het principe van de trommelwasser is simpel, maar effectief. De gewassen belanden in een compartiment dat te vergelijken is met een cementmolen. Hier wordt een laag water aan toegevoegd, terwijl de molen begint te draaien. Door de roterende molen wrijven de gewassen tegen elkaar en worden ze schoon. Het afvalwater wordt via gaatjes in de wanden van de trommelwasser afgevoerd.

 

Water- en (dus) kostenbesparend

Dankzij een handige verstelbare klep binnenin de trommelwasser bepaalt u zelf de hoeveelheid water die wordt toegevoerd. Zo kunt u voor een grote partij aardappelen veel water laten toevoeren, terwijl u voor een kleinere partij minder water gebruikt. De verstelbare klep is dus een groot voordeel van de trommelwassers van MCR Machinery.

Voorkom beschadiging van uw gewassen

Door het roteren van de molen worden de gewassen voortdurend van hoog naar laag verplaatst. Om te voorkomen dat de gewassen bij het ‘landen’ beschadigd raken, kan de trommel voor maximaal de helft worden gevuld met water. Zo ontstaat een opvangbad, waarin de gewassen een zachtere landing ondervinden. Daardoor komen uw aardappelen of wortelen niet alleen schoon, maar ook in optimale staat weer uit de trommelwasser.

Meer weten over onze trommelwasser? Bel ons gerust!

Vraagt u zich af of een trommelwasser voor u uitkomst zou kunnen bieden, wat de levertijd is, hoe we precies te werk gaan of heeft u een andere vraag? Neem gerust contact met ons op. Wij staan dagelijks voor u klaar. Vanzelfsprekend beantwoorden wij niet alleen uw vragen over de trommelwasser, maar denken we ook graag mee over andere oplossingen op het gebied van voedselverwerking! Hierbij kunt u denken aan onder andere de RVS kistenkantelaar, vijzels, drum washer, lappendrogertransportschroef en pompoenwaslijn. Ook hebben wij machines om uw zoete aardappels te wassen, ook wel bataat wassen genoemd. 

 

Download de folder

 

Bekijk hier ons totale aanbod