Trommelwasser

Voor wie op zoek is naar een snelle en efficiënte manier voor het wassen van aardappelen en knolgewassen, biedt de trommelwasser uitkomst. Sterker nog: een trommelwasser van MCR Machinery is het ideale hulpmiddel voor het reinigen van dit soort producten, zonder dat ze daarbij beschadigen. De werking van onze trommelwasser is volledig af te stellen op uw behoefte. Daarmee zijn zowel grote als kleine partijen gewassen eenvoudig en snel te wassen, terwijl u daarbij geen water verspild. Lees hieronder meer over onze innovatieve trommelwassers of neem meteen contact op! 

 

Bekijk ons aanbod

 

Hoe werkt een trommelwasser precies?

Met behulp van een trommelwasser wassen verschillende gewassen zich als het ware zelf. De trommelwasser wordt met name ingezet voor het wassen van aardappelen, wortelen, pastinaak en vergelijkbare gewassen. Het principe daarbij is relatief simpel, maar evenzo effectief. De gewassen belanden in een compartiment dat te vergelijken is met een cementmolen. Hier wordt een laag water aan toegevoegd, terwijl de molen begint te draaien. Door de wrijving van de gewassen tegen elkaar, als gevolg van de roterende molen, worden de gewassen schoon. Het afvalwater met daarin de vuiligheid wordt via gaatjes in de wanden van de trommelwasser afgevoerd.

 

Water- en (dus) kostenbesparend

Dankzij een handige verstelbare klep binnenin de trommelwasser bepaalt u bovendien zelf de hoeveelheid water die toegevoerd wordt. U kunt zich immers voorstellen dat voor het wassen van een grote partij aardappelen meer water nodig is dan wanneer u pak hem beet de helft aan aardappelen zou willen wassen. Dit is een groot voordeel van de trommelwassers van MCR Machinery, ten opzichte van vorige generaties trommelwassers.

Voorkom beschadiging van uw gewassen

Door het roteren van de molen worden de gewassen telkens voortdurend van hoog naar laag verplaatst. Om te voorkomen dat de gewassen bij het ‘landen’ beschadigd raken, kan de trommel voor maximaal de helft gevuld worden met water. Zo ontstaat er een opvangbad, waarin de gewassen een zachtere landing ondervinden. Daardoor komen uw aardappelen of wortelen niet alleen schoon, maar ook in optimale staat weer uit de trommelwasser.

Meer weten over onze trommelwasser? Bel ons gerust!

Vraagt u zich af of een trommelwasser voor u uitkomst zou kunnen bieden, wat de levertijd is, hoe we precies te werk gaan of heeft u een andere vraag? Bel of mail ons dan gerust, wij staan dagelijks voor u klaar. U kunt ons bereiken via 0527-205900 en info@mcrmachinery.nl. Vanzelfsprekend beantwoorden wij niet alleen uw vragen over de trommelwasser, maar denken we ook graag mee over andere oplossingen op het gebied van voedselverwerking! Hierbij kunt u denken aan onder andere de RVS kistenkantelaar, vijzels, drum washer, lappendrogertransportschroef en pompoenwaslijn. Ook hebben wij machines om uw zoete aardappels te wassen. Ook wel bataat wassen genoemd.