Roller Dryer / Lappendroger

Wie op zoek is naar een professionele en voor uw bedrijf op maat gemaakt lappendroger, komt al gauw uit bij MCR Machinery. Wij zijn immers niet voor niets de specialist in machinebouw voor de voedselverwerkende industrie. Met behulp van onze lappendroger krijgt u beter zicht op de kwaliteit van uw knol- en bolgewassen. U kunt ze nauwgezet inspecteren op aangetaste plekjes, wat de algehele kwaliteit van uw handel doet toenemen. Meer weten over onze drogers? Neem dan gerust contact op.

 

Hoe werkt de lappendroger of viltdroger?

De roller dryer, oftewel viltdroger, gebruikt u in de productielijn voor het reinigen van knol- en bolgewassen. Daaronder vallen dus onder meer aardappelen, knolraap, wortelen, radijzen, rode bieten, pastinaken en bloembollen. De lappendroger droogt de gewassen nadat u ze in de trommelwasser heeft gewassen. Dit doet de droger van MCR Machinery met behulp van vilten doeken, die het vrijkomende vocht absorberen, doordat ze draaien. Het opgenomen vocht wordt er door een drukrol vervolgens aan de onderkant weer uitgewrongen . Zo raken de lappen van de viltdroger, ook wel bekend als lappendroger of roller dryer, nooit in hun geheel verzadigd. De druk van de wringrollen is instelbaar.

 

De voordelen van een rollendroger

U gebruikt de rollendroger om de gewassen producten snel en grondig te drogen. Op die manier zorgt u ervoor dat u uitsluitend kwalitatief goede producten op de markt brengt, waardoor u als goede leverancier te boek komt te staan. En een goede naam is in de voedselverwerkende industrie van grote waarde.

Een lappendroger van MCR Machinery kent nog meer voordelen. Zo droogt de viltdroger buitengewoon snel, wat het tempo van het productieproces ten goede komt. De snelheid kunt u overigens zelf instellen en afstemmen op het type gewas en de hoeveelheid producten die u wilt drogen. Op die manier gebruikt u de lappendroger altijd zo efficiënt mogelijk. En tot slot is de machine, zoals u van MCR Machinery gewend bent, eenvoudig in gebruik, reiniging en onderhoud.

 

Meer weten over de MCR roller dryer?

Wanneer u op zoek bent naar een roller dryer, dan weet u vermoedelijk al het nodige over dit deel van de productielijn. Heeft u nog specifieke vragen over onze lappendroger stelt ze dan gerust telefonisch of per e-mail. Wist u dat MCR Machinery nog veel meer producten maakt dan een rollendroger? In ons assortiment vindt u bijvoorbeeld ook de rvs kistenkantelaar, lappendroger, viltdrogervijzels, drum washer, trommelwassertransportschroef, een pompoenwaslijn. en machines om zoete aardappels te wassen, het zogenaamde bataat wassen. Wanneer u de roller dryer bij ons wilt bestellen, kunt u ons bereiken via 0527-205900 en info@mcrmachinery.nl.

 

 

Bekijk hier ons totale aanbod