Roller Dryer / Lappendroger

Wie op zoek is naar een professionele en voor uw bedrijf op maat gemaakt lappendroger, komt al gauw uit bij MCR Machinery. Wij zijn immers niet voor niets de specialist in machinebouw voor de voedselverwerkende industrie. Met behulp van onze lappendroger krijgt u beter zicht op de kwaliteit van uw knol- en bolgewassen. U kunt ze nauwgezet inspecteren op aangetaste plekjes, wat de algehele kwaliteit van uw handel doet toenemen. Meer weten over onze drogers? Neem dan gerust contact op.

 

Bekijk ons aanbod

 

Hoe werkt de lappendroger of viltdroger?

De viltdroger wordt gebruikt in de productielijn voor het reinigen van knol- en bolgewassen. Daaronder vallen dus onder meer aardappelen, knolraap, wortelen, radijzen, rode bieten, pastinaken en bloembollen. Deze machine droogt de gewassen nadat u ze in de trommelwasser heeft gewassen. Dit doet hij met behulp van vilten doeken, die het vrijkomende vocht absorberen, doordat ze draaien. Het opgenomen vocht wordt er vervolgens aan de onderkant weer uitgewrongen door een drukrol. Zo raken de lappen van de rollen droger, ook wel bekend als lappendroger, nooit in hun geheel verzadigd. De druk van de wringrollen is instelbaar.

 

De voordelen van een rollen droger

U gebruikt de rollendroger om de gewassen producten snel en grondig te drogen. Op die manier zorgt u ervoor dat u enkel kwalitatief goede producten op de markt brengt. Dat zorgt ervoor dat u als goede leverancier te boek komt te staan. En een goede naam is in uw branche van grote waarde.

Een lappendroger van MCR Machinery kent bovendien nog aanvullende voordelen. Zo droogt deze buitengewoon snel, wat het tempo van het productieproces ten goede komt. Deze snelheid kunt u overigens zelf instellen en afstemmen op het type gewas en de hoeveelheid producten die u wilt drogen. Op die manier gebruikt u de lappendroger altijd zo efficiënt mogelijk. En tot slot is de machine, zoals u van ons gewend bent, eenvoudig in gebruik, reiniging en onderhoud.

 

Meer weten over onze rollendroger?

Wanneer u op zoek bent naar een roller dryer, dan weet u vermoedelijk al het nodige over dit deel van de productielijn. Desondanks kunnen we ons voorstellen dat u nog specifieke vragen hebt over onze lappendroger. Stelt u deze in dat geval gerust telefonisch of per e-mail. Daarnaast vindt u in ons assortiment onder andere de RVS kistenkantelaar, lappendroger, viltdrogervijzels, drum washer, trommelwassertransportschroef en pompoenwaslijn. Ook hebben wij machines om uw zoete aardappels te wassen. Dit heet ook wel bataat wassen. U kunt ons bereiken via 0527-205900 en info@mcrmachinery.nl, vanzelfsprekend ook wanneer u de roller dryer bij ons wilt bestellen.