Bataat wassen

Op zoek naar een snelle en professionele manier om bataat te wassen? MCR Machinery biedt u die oplossing. Als specialistische machinefabrikant in de voedselverwerkende industrie ontwikkelen en produceren we al vele jaren machines die het werk van de voedselverwerker verlichten. U kunt bij ons dan ook terecht voor was- en droogmachines voor het wassen van bataat en andere knol- en bolgewassen. Of pak het meteen goed aan en kies voor een complete productielijn. Of u nu op zoek bent naar een reeds bestaande machine of er een op maat wilt laten bouwen: MCR Machinery verzorgt het voor u. Bekijk ons actuele productoverzicht en bel of mail ons voor de mogelijkheden.

 

Bataat wassen: gebruik een MCR wasser.

Als er een machine geschikt is om knolgewassen zoals bataat te wassen, dan is het wel de MCR bandwasser met revolutionaire Undine wastechniek die MCR Machinery uit Marknesse (Nederland) gebruikt. Deze sweet potato washer, zoals hij ook wel genoemd wordt, maakt de bataat schoon zonder dat de zoete aardappel verloren gaat of beschadigd raakt. Zo weet u zeker dat u de beste kwaliteit bataat kunt verkopen.

Bataat wassen werkt het meest efficient wanneer het product enige tijd ingeweekt is. Hiervoor hebben we een inweekbassin ontworpen. Na het inweekbassin komen de bataten op de wasband waar het product met speciale sproeiers schoongewassen wordt. De zoete aardappelen worden hierdoor veel schoner dan wanneer ze gewassen worden met een borstelsysteem. Ook is een waterbesparing bij het aardappelen wassen mogelijk tot meer dan 60%.

 

Ook uw bataat drogen

Zoals gezegd, biedt MCR Machinery een totaaloplossing voor de voedselverwerkende industrie. Dat betekent dat wij alles kunnen leveren voor het wassen én drogen van bataat. Het drogen is bijvoorbeeld mogelijk met de zogeheten roller dryer oftewel lappendroger. Dit is een transportband die is voorzien van met vilt beklede rollers. Het vilt neemt het vocht van de bataat op en wordt met behulp van een drukrol aan de onderzijde vervolgens weer uitgewrongen. Door de trommelwasser met de roller dryer te combineren heeft u in één keer een complete waslijn om bataat te wassen én te drogen. Ook drogen met behulp van een luchtmes en verwarmde lucht kan een goede droogoplossing zijn.

 

Neem contact op met MCR Machinery

Op onze website vindt u een overzicht van al onze producten, waaronder de rvs kistenkantelaardrum washerlappendrogertrommelwasserviltdrogertransportschroef en pompoenwaslijn. Wilt u meer weten over onze oplossingen voor het wassen en drogen van bataat en andere gewassen? Of wilt u graag een waslijn op maat laten produceren? Neem vrijblijvend contact met ons op. Met onze machines wordt bataat wassen kinderspel.

 

 

Bekijk hier ons totale aanbod