Bataat wassen

Op zoek naar een snelle en professionele manier om bataat te wassen? Wij van MCR Machinery bieden u die oplossing. Als specialist in de voedselverwerkende industrie ontwikkelen en produceren we al vele jaren machines die het werk van de landbouwer verlichten. U kunt bij ons dan ook terecht voor was- en droogmachines voor het wassen van bataat en andere knol- en bolgewassen. Of pak het in één keer goed aan en kies voor een complete productielijn. Of u nu op zoek bent naar een reeds bestaande machine of er een op maat wilt laten bouwen: wij regelen het voor u. Bekijk ons actuele productoverzicht en bel of mail ons voor de mogelijkheden.

 

Bekijk ons aanbod

 

Bataat wassen: gebruik een trommelwasser

Als er een machine geschikt is om knolgewassen zoals bataat te wassen, dan is het wel de zogeheten trommelwasser. Deze drum washer, zoals hij ook wel genoemd wordt, maakt de bataat schoon zonder dat er teveel van het gewas verloren gaat, maar voorkomt tegelijkertijd dat de zoete aardappel beschadigd raakt. Op die manier weet u zeker dat u straks bataat van de beste kwaliteit verkoopt, wat uw omzet ten goede zal komen.

Bataat wassen met een trommelwasser werkt via een tamelijk eenvoudig mechanisme. De trommelwasser maakt namelijk gebruik van het schurend vermogen van het gewas zelf. De aardappelen belanden in een roterende trommel, die voor een deel gevuld is met water. Deze trommel laat de bataat zichzelf wassen, daar ze door het draaien van de trommel langs elkaar schuren. De vuiligheid die daarbij loskomt wordt via het water door de openingen in de trommel afgevoerd.

Ook uw bataat drogen

Zoals gezegd biedt MCR Machinery een totaaloplossing voor de voedselverwerkende industrie. Dat betekent dat wij alles kunnen leveren voor het wassen én drogen van bataat. Het drogen is bijvoorbeeld mogelijk met de zogeheten roller dryer oftewel lappendroger. Dit is een transportband die is voorzien van met vilt beklede rollers. Het vilt neemt het vocht van de bataat op en wordt met behulp van een drukrol aan de onderzijde vervolgens weer uitgewrongen. Door de trommelwasser met de roller dryer te combineren heeft u in één keer een complete waslijn om bataat te wassen en te drogen.

Neem contact met ons op

Op onze website vindt u een overzicht van onze producten, waaronder de RVS kistenkantelaardrum washerlappendrogertrommelwasserviltdrogertransportschroef en pompoenwaslijn. Wilt u meer weten over onze oplossingen voor het wassen en drogen van bataat en andere gewassen? Of wilt u graag een waslijn op maat laten produceren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. U kunt bellen naar 0527-205900 of een e-mail sturen naar info@mcrmachinery.nl. Met onze machines wordt bataat wassen kinderspel.