Vlees

Vlees marineren

Voor het machinaal marineren van vlees heeft MCR Machinery diverse machines ontwikkeld, die samen een marineerlijn vormen. U kunt bijvoorbeeld kip, shoarma, rundvlees en andere soorten vlees eenvoudig en hygiënisch kruiden met deze marineerlijn.

 

Het marineerproces

Het marineerproces begint bij de krattenkantelaar. De transportkratten met vlees worden geleegd in vleeskratten die zijn voorzien van een binnenzak. Deze zak is sterk genoeg om het vlees binnen het krat te houden tijdens het kantelen en mengen. De krattenkantelaar dient als til- en kantelhulp en neemt het zware en eentonige tilwerk van de operator over. De marinade doseerunit mengt vaste hoeveelheden kruiden met elkaar, zodat de smaak van het vlees continu gelijk blijft. De marinade doseerunit sproeit de marinade(mix) of kruiden gelijkmatig over het vlees. Vervolgens zorgt de tumbler dat het vlees aan alle kanten wordt gekruid. Tijdens het marineerproces hebben de machines geen direct contact met het vlees, waardoor het marineren zeer hygiënisch verloopt. Diverse rollenbanen verzorgen het transport van de vleeskratten voor, tijdens en na het marineren. De marineerlijn is overzichtelijk en hygiënisch te bedienen via een touch-screen kleurenscherm.

 

Maatwerk in marineren

Interesse in een marineerlijn voor het snel en hygiënisch kruiden van kip, shoarma, rundvlees of andere soorten vlees? Neem gerust contact op. MCR Machinery is sterk in maatwerk oplossingen.

 

De MCR marineerlijn bestaat uit:

Krattenkantelaar: als til- en kantelhulp voor het kantelen van het vlees uit de transportkratten in de vleeskratten.

Marinade doseerunit: voor het gelijkmatig doseren van de marinade(mix) op het vlees.

Tumbler: voor het gelijkmatig verdelen en mengen van de marinade/kruiden op en door het vlees.

Diverse rollenbanen: voor het transport van de vleeskratten voor, tijdens en na het marineren.