Lappendroger

Bij het produceren en verwerken van bol- en knolgewassen komt heel wat kijken. Het proces is lang en langzaam, maar geeft ook voldoening. Je gaat van planten en geduldig wachten tot de gewassen volgroeid zijn, tot het verpakken en vervoeren naar de eindlocatie. Maar dat zijn natuurlijk niet de enige stappen. Wat ook heel belangrijk is tijdens het proces is het schoonmaken en daarna drogen van de producten. Daar kun je een lappendroger goed voor gebruiken!

 

Wat gaat in de lappendroger?

In de machine worden bol- en knolgewassen gedroogd. Binnen deze groep zijn heel veel producten te vinden die in de lappendroger gaan en kunnen. Een aantal bolgewassen zijn bijvoorbeeld ui en knoflook, maar ook tulpen en hyacinten zijn bolgewassen. Knolgewassen die ook in de lappendroger gaan zijn aardappelen, radijsjes en knolrapen. Een lappendroger vind je in alle soorten en maten voor alle verschillende soorten producten.

 

Wat doet de lappendroger?

De lappendroger, zoals de naam al aangeeft, droogt de producten. De producten zijn namelijk eerst gewassen en zijn nu doorweekt met oppervlaktevocht. Dit moet gedroogd worden, en dat is waar de lappendroger om de hoek komt kijken! Dit proces is ontzettend handig omdat je zo je producten beter kunt inspecteren op aantasting of iets dergelijks.

 

Hoe werkt de lappendroger?

Zoals hierboven al genoemd, kun je een lappendroger in verschillende soorten en maten krijgen, maar ze werken allemaal bijna hetzelfde. Een lappendroger bestaat uit allemaal droogrollen waar de producten overheen rollen. Hieronder zitten uitdrukrollen die op druk worden gehouden. Door deze drukkracht blijven de viltrollen droog. Door kunststofschrapers wordt water van uitdrukrollen verzameld en komt het allemaal terecht op een druipplaat. Het is snel, eenvoudig en divers! Kies de lappendroger die je nodig hebt.

Meer dan alleen een lappendroger

Naast de lappendroger hebben we bij MCR Machinery nog veel meer machines en producten in ons assortiment. Op onze website vindt u een overzicht van onze producten, waaronder de rvs kistenkantelaardrum washer, viltdrogerlappendrogertrommelwassertransportschroef en pompoenwaslijn. Nieuwsgierig naar onze lappendroger of onze andere producten? Neem dan verder een kijkje op onze website. Advies nodig? Neem contact met ons op. Wij denken graag met u mee.

 

 

Bekijk hier ons totale aanbod