Drum washer

Bent u op zoek naar een drum washer? MCR Machinery is fabrikant van een zeer breed aanbod aan machines voor de voedselverwerking, waaronder ook drum washers, oftewel trommelwassers. Met onze drum washer reinigt u gewassen als aardappelen, wortelen en andere knolgewassen, zonder ze te beschadigen. Bovendien hebben wij onze drum washer zo ontworpen dat het water voortdurend hergebruikt wordt, om waterbesparend en dus efficiënt te werk te kunnen gaan. Meer weten over onze drum washer? Neem dan gerust contact op.

 

Over de MCR drum washer

De drum washer van MCR Machinery is een machine die wordt ingezet bij het wassen van verschillende gewassen, waaronder aardappels, wortelen, bieten en pastinaak. Hierbij wordt, zoals de naam al impliceert, gebruikgemaakt van een wastrommel die ronddraait. Daardoor wrijven de gewassen tegen elkaar en schuren ze elkaar als het ware schoon. In de trommel bevinden zich gaatjes om het water en vuil af te voeren.

Binnenin de drum washer bevindt zich bovendien een verstelbare klep, waarmee u het volume kunt regelen. Hierdoor is de drum washer geschikt voor het wassen van zowel grote als kleinere partijen gewassen. Via een sproeipijp wordt er voortdurend vers water aangevoerd, dat u vervolgens weer kunt hergebruiken.

 

’Opvangbad’ tegen beschadiging

Om uw gewassen nog beter te beschermen tegen beschadigingen, kan de trommel van de drum washer, waarin de gewassen circuleren, voor de helft gevuld worden met water. De gewassen komen zo niet hard in aanraking met de bodem en wanden van de trommel, maar belanden als het ware op een soort waterbed. De aardappelen of wortelen schuren zo ook minder tegen elkaar aan. Hierdoor duurt het reinigen weliswaar iets langer, maar krijgt u wel het mooiste resultaat. Wilt u meer weten? Neem gerust contact op.

 

Op maat af te stellen

Elk gewas, ja zelfs elke partij, heeft een andere behandeling nodig. De grond waaruit een partij aardappelen of knolgewassen afkomstig is, is immers bepalend voor hoe vuil het gewas is. Daarom is de drum washer van MCR Machinery volledig naar wens af te stellen. Zo bepaalt u zelf het waterniveau in de trommel en de draaisnelheid. Op die manier kunt u zowel grote als kleinere hoeveelheden gewassen op een zo efficiënt mogelijke wijze wassen.

Interesse in onze drum washer? Neem contact op!

Heeft u interesse in een drum washer van MCR Machinery, dan vertellen wij u er graag meer over. Ook kunnen we u informeren over onze rvs kistenkantelaar, lappendrogervijzels, viltdroger, trommelwassertransportschroef en pompoenwaslijn. Ook hebben wij machines om uw zoete aardappels te wassen, het zogenaamde bataat wassen. Machine voor het wasproces kunnen wij bovendien uitvoeren met de unieke Undine wastechniek. Neem contact op door te bellen naar 0527-205900 of stuur een e-mail naar info@mcrmachinery.nl. Wij stemmen de drum washer graag volledig af op uw business! 

 

 

Bekijk hier ons totale aanbod