Drum washer

Bent u op zoek naar een drum washer? MCR Machinery is leverancier van een zeer breed aanbod aan machines voor de voedselverwerking, waaronder zeker ook drum washers, oftewel trommelwassers. Met onze drum washer reinigt u gewassen als aardappelen, wortelen en andere knolgewassen, zonder ze te beschadigen. Bovendien hebben wij onze drum washer zo ontworpen dat het water voortdurend hergebruikt wordt, om waterbesparend en dus efficiënt te werk te kunnen gaan. Meer weten over onze drum washer? Neem dan gerust contact op.

 

Bekijk ons aanbod

 

Over de drum washer

De drum washer is een machine die wordt ingezet bij het wassen van verschillende gewassen, waaronder aardappels, wortelen, bieten en pastinaak. Hierbij wordt, zoals de naam al impliceert, gebruikgemaakt van een wastrommel die ronddraait. Daardoor wrijven de gewassen tegen elkaar en schuren ze elkaar als het ware schoon. In de trommel bevinden zich gaatjes om het water en vuil af te voeren.

Binnenin de drum washer bevindt zich bovendien een verstelbare klep, waarmee u het volume kunt regelen. Hierdoor is de drum washer geschikt voor het wassen van zowel grote als kleinere partijen gewassen. Via een sproeipijp wordt er voortdurend vers water aangevoerd, dat u vervolgens weer kunt hergebruiken.

 

’Opvangbad’ tegen beschadiging

Om uw gewassen nog beter te beschermen tegen beschadigingen, kan de trommel van de drum washer, waarin de gewassen circuleren, voor de helft gevuld worden met water. De gewassen komen zo niet hard in aanraking met de bodem en wanden van de trommel, maar belanden als het ware op een soort waterbed. De aardappelen of wortelen schuren zo ook minder tegen elkaar aan. Hierdoor duurt het reinigen weliswaar iets langer, maar krijgt u wel het mooiste resultaat.

Wilt u meer weten?

 

Op maat af te stellen

Het moge duidelijk zijn dat ieder gewas een aparte behandeling heeft. De grond waaruit een partij aardappelen of knolgewassen afkomstig is, is immers bepalend voor hoe vuil het gewas is. Daarom is onze drum washer volledig naar wens af te stellen. Zo bepaalt u zelf het waterniveau in de trommel en de draaisnelheid. Op die manier kunt u zowel grote als kleinere hoeveelheden gewassen op een zo efficiënt mogelijke wijze wassen.

Interesse in onze drum washer? Neem contact op!

Mocht u interesse hebben in onze drum washer, dan vertellen wij u hier graag meer over.Ook vertellen wij u graag meer over onze RVS kistenkantelaar, lappendrogervijzels, viltdrogerdrum washer, trommelwassertransportschroef en pompoenwaslijn. Ook hebben wij machines om uw zoete aardappels te wassen. Ook wel bataat wassen genoemd. Neemt u contact op door te bellen naar 0527-205900 of stuur een e-mail naar info@mcrmachinery.nl. Wij stemmen de drum washer graag volledig af op uw business!