Bewerkingen

Overzicht van alle mogelijke bewerkingen

 

Wassen

Aardappelen, groente of fruit wassen? MCR Machinery heeft diverse machines die deze producten brandschoon kunnen wassen. Met het Undine wassysteem gebruikt u bovendien minimaal 50% minder water. Een trommelwasser, borstelwasser of een complete waslijn? MCR Machinery realiseert het voor u. 

Polishen

Wilt u niets anders dan een Wyma groente-polisher voor uw aardappelen, wortelen en pastinaken? MCR Machinery is sterk in het installeren en onderhouden van Wyma polishers. Ook verhelpen wij eventuele storingen. Verder leveren wij gereviseerde Wyma polishers. Vriendelijker geprijsd, maar minstens zo goed als nieuwe. 

Onderhoud

Naast het ontwikkelen en produceren van machines voor de verwerking van aardappelen, groenten en fruit verzorgt MCR Machinery het onderhoud hiervan. Het maakt niet uit of u onderhoud wilt voor een MCR-machine of machines van andere leveranciers. Wij kunnen machines bovendien klantspecifiek aanpassen. 

Snijden

Wilt u snel en efficiënt aardappels of groente snijden? MCR Machinery realiseert voor u een snijmachine op maat. Uiteraard kunnen wij de machine laten aansluiten op uw bestaande productielijn of combineren met MCR machines die uw producten bijvoorbeeld wassen, drogen, sorteren en transporteren.

Drogen

Om uw gewassen aardappels, groente of fruit zo snel mogelijk te drogen, heeft MCR Machinery diverse droogmachines ontwikkeld, zoals lappendrogers en viltdrogers. Ook kunt u drogen met onze ventilatoren en luchtmessen. MCR sluit de drogers aan op uw bestaande waslijn of op de MCR was-, snij- en sorteermachines.

Sorteren

Reststukjes en koppen in uw vers gesneden groenten, aardappels of fruit? Met de doppensorteertrommel van MCR Machinery haalt u deze stukjes effectief uit de productstroom. Wij kunnen de trommel aansluiten op uw bestaande snijlijn of die combineren met de MCR snijmachine.

Transport

Voor het transporteren van uw aardappelen, groenten en fruit tijdens het verwerkingsproces heeft MCR Machinery diverse oplossingen, zoals transportbanden, opvoerbanden, rollenbanen en transportschroeven. Wij kunnen ze bovendien aansluiten op uw bestaande machinepark of op de MCR machines.

Vullen en legen

Bigbags vullen, containers vullen, kisten legen? MCR Machinery heeft praktische machines voor het vullen en legen tijdens het verwerkingsproces van aardappelen, groenten en fruit. Denk bijvoorbeeld aan een kantelaar, bigbagvuller, containervulinstallatie en een kistenlediger met waterbuffer en uitstroomregeling.

Water-recycling

Een zo laag mogelijk watergebruik is het uitgangspunt van MCR Machinery. Water recyclen is hiervoor één van de methodes. De MCR-machines filteren zand en gronddelen uit het waswater. U voert de grond daarna steekvast af en het water gebruikt u opnieuw. Microbiologisch reinigen? Dat kan met ozon en UV-C.